Endret: 29 sep 2014     Opprettet: 13 sep 2014

Høsttur til Rødungstøl Høyfjellshotell

02.09.14 - 05.09.14

Endelig var dagen kommet til vår tradisjonelle høsttur. Møteplass utenfor Lutvann skole kl. 9.00 og bussen var på plass med alltid en blid sjåfør, som denne gang het Jan Kristian. Turen startet med litt orientering fra reiseleder som kan være nyttig, og ikke minst at antallet som skulle være med på turen hadde kommet. Turen går via Sandvika og videre forbi Hønefoss og første kaffestopp blir Hallingporten Kro. Etter en fortjent strekk på beina og ikke minst en kaffe eller to og litt attåt, går veien videre oppover Halling dalen.

Vi har kommet så langt at nå skal det bli godt med litt lunch snart, vi nærmer oss nå Ål i Hallingdal hvor vi skal ta av til Vats .

Rødungstøl Høyfjellshotell ligger vakkert til ved innsjøen Rødungen og foten av Reineskarvet i selve inngangen til Skarheimen. Fantastisk utsikt mot Hallingskarvet fra hotellets matsal og salonger. Beliggende 1050 m.o.h. mellom Hallingskarvet og Reineskarvet, ligger alt til rette for unike opplevelser.

Vel fremme på Rødungstøl og mange som så frem til en lunch, og senere at hver enkelt fikk utdeling av romnøkkel. For nå hastet det å få skiftet slik at vi kom oss ut idet praktfulle fjell landskapet .

I løpet av oppholdet består det av turer og konkurranse sosialt samvær ,dans etter god musikk.

Det store høydepunktet var en dagstur over Hallingskarvet til Sognefjorden, hvor vi videre med Fjordcruise i en enestående ramme av stupbratte, snødekte fjell, ville fossefall og levende kulturlandskap. Små gårder som klamrer seg fast til liene. Fjorden er 17 km lang og på det smaleste er den 250 m bred. Båtturen er en av de mest dramatiske fjordturene i Europa, og vel fremme ved Gudvangen inntok vi en god lunch, deretter gikk turen tilbake til hotellet.

Avreise dagen har kommet, og etter en god frokost går veien hjemover med en kaffe stopp på Hallingporten. Vel hjemme fredag ettermiddag med mange forhåpentlige og fine inntrykk , hvor vi har fått sett mye vakkert, og ikke minst mange hyggelige stunder sammen.

Tilslutt er det hvert å nevne at det var blå himmel og et praktfullt vær fra vi reiste til vi var hjemme.

T.F.H.